Löpning #34/50

#34/50 10,2 km. En sån där dag på slätten när det egentligen inte blåser. I medvind känns det ingen vind alls men alla andra vindriktningar är som att springa mot en kompakt vägg. En sån dag var det idag. Trots det var det en betydligt bättre löprunda än vad rundorna har varit det sista. Fille är numera så stark att det är förenat med livsfara att springa iväg. Det är full broms på mig som gäller i början. Är heller inte helt enkelt att hålla emot när han när vi har rätt bra med fart plötsligt drar iväg åt en skällande hund, nåt intressant spår etc. Väntar bara på nästa vurpa… Nåja, den här kom jag tillbaka hel ifrån.

Bara in och vände för att koppla upp Hugo istället så drog vi nästa runda. Passade på att träna Hugo på kommandot “stanna” liksom att han inte får lagga efter för långt när han stannar och sniffar. Han är ändå förvånansvärt duktig med tanke på hur lite lydnad vi tränat. Mötte den lille kaxige danska gårdshunden, som brukar stå och studsa i fönstret när vi springer förbi, på promenad idag. Hugo som normalt är superduktig när vi möter andra hundar blev triggad av den här lilles beteende. Blev så förvånad och överrumplad så jag bara stannade och höll emot när han drog medan de promenerade förbi. Därav stoppet på bron över motorvägen. Sen minsann hade han bra fart den gode Hugo när han spårade jycken en bra bit efter mötet. Är väldigt nöjd med farten och orken de sista två km av rundan.

Det allra bästa kanske är att pannan rasslade igång vid tredje försöket att starta den i natt så det blev en varm dusch… utan att behöva vänta på varmvatten. 🙂

This entry was posted in Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.