Hemgjord vit chokladglass – Gudomligt gott!

Har haft en dag med en dos städning och röjande. Tog äntligen tag i köksstolens hög med tidningar som har fyllts på under de senaste två åren. Under sorterandet av tidningar råkade jag slå en glimt i Arlakökets receptblad nr 2/11 och som av en händelse fastnade blicken på Vit chokladglass med hallon. Nu hade vi inga hallon hemma men vit choklad är en favorit och det fanns det minsann i kylen liksom både grädde och ägg. Följde inte receptet slaviskt utan gjorde en egen variant.

1. Smält ca 250 g vit choklad över vattenbad. Jag blandade en hel Marabou vit choklad (185 g) och ungefär en halv vit blockchoklad (75g).

2. Vispa 3 dl grädde.

3. Vispa 2 ägg.

4. Häll i den smälta chokladen i äggen. Nu stod det i receptet att det skulle göras under hårt vispande. Nog för att jag normalt har rätt bra simultankapacitet men tre händer har jag inte. Hällde alltså i den smälta chokladen i äggen och vispade sen hårt. Verkar som att det gick bra det med.

5. Rör i grädden.

6. Häll glassmeten i en form.

7. Ställ in formen i frysen i 3-4 h.

8. Ta ut glassen ur frysen och ställ den i kylen ungefär en halvtimme innan det är dags att frossa loss.

9. Ät, jag tog frysta blåbär till. Det gjorde inte ont att äta på något sätt… njut!

Insåg precis att jag precis tryckt i mig en deciliter vispgrädde och en halv vit chokladkaka. Det var inte svårt,  oups…

Originalreceptet

Och när jag var färdig med sorterandet av tidningarna hittade jag en hög till… hur i hela friden kan det bli så mycket tidningar..?

Det blev en drös tidningar till återvinningen…

och en hög till lillemans skola för att ha till klipp och klistra.

Så bjussar jag på dagens bild på monsterjyckarnas sovstil…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.