Personliga frallor och chokladmuffins

Med tanke på lillemans insjuknande i natt var det ett tag osäkert hur det skulle bli med dagens besök. De bestämde sig i alla fall för att våga sig hit. Nybakt bröd brukar vara populärt och jag hittade ett paket jäst i kylen, så det var bara att sätta fart. Körde en Kajsa Warg, man tager vad man haver. Lurar i ungarna lite fibrer genom att baka ljust bröd med lite annat än bara vetemjöl i. Idag blev det mest siktat vetemjöl (8 dl) men blandade i lite speltsikt (3 dl), havregryn (1 dl) och fullkorn vetemjöl (1 dl).

Annars gjorde jag som vanligt. Löste upp 50 g jäst i lite av degvätskan, 50 g smält smör och 5 dl vatten fingervarmt. I med resten av degvätskan, ca 1 tsk salt och så hysta i mjölet. Kör assistenten tills det ser bra ut. Jäste nästan en timme.

Bakade ut det till ett mellanting mellan tekakor och frallor. Tycker det är den allra bästa formen när de ska ätas. Blev 16 st.

Jäste en halvtimme till och sen skjuts in i ugnen, 250 grader i 10 minuter.

Klart, tänk vad gott det är med nybakt fortfarande lite varmt bröd! Det är nog bland det godaste jag vet…

När ugnen ändå var varm slängde jag ihop min standardsnabbis för fikabesök, chokladmuffins. Smält 50 g smör. Vispa länge 2 ägg + 2 dl socker. Släng i 3 dl vetemjöl+2 tsk bakpulver+1 msk vaniljsocker. Blanda runt det torra med varandra innan det vispas ihop med smeten. I med 1 dl mjölk och det smälta smöret. Rör ner 1 msk kakao. Vispa försiktigt ihop och häll i muffinsformar. Smeten blir väldigt kompakt. Idag klickade jag ut smeten med en matsked. Funkade fint. Får bli rutin framöver.

 Det blev 16 st. In med dem i 225 grader i ungefär 13 min. Stora muffins… Med vanliga bullformar brukar det bli 20 st och ungefär 10 minuter i ugnen.

Besöket fick minsann göra skäl för fikat. Elstänglet är igång igen. Hugo har redan provat att det fungerar… ojojoj vad det var synd om honom. Nu är det bara Buddha som behöver en elkyss också så kanske det kan bli slut på det här hästjagandet igen.

Inte nog med det. Dessutom är ytterdörren till rucklet nu bättre isolerad. Hoppas att det gör skillnad.

Dagens djurbild får bli knäppFille på span högst upp i trappan…

Tror jag får ta en dust med spindelnäten vad det verkar…

This entry was posted in Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.