Byrackor på driven & elstängselmeck

J…a byrackor! Så var de på driven en sväng igår kväll igen. Fille och Buddha pös iväg som en avlöning i mörkret under en tidig kvällsrastning. De kom hem igen efter ett par timmar. Fille med en blödande tass som visade sig vara ett elakt klobrott. Bilden är tagen efter jag duschat den ren och det slutat blöda. Har inget som helst medlidande med byrackan… som man bäddar får man ligga, ajajaj.
Före
I morse fick det så bli en snabb nödfix av det främsta rymningsvägen, gappet ut till åkern där de springer under tråden.
Satte en fjärde tråd underst. Visserligen bara just här och utan el men har en förhoppning att byrackorna inte kommer kunna springa under utan att (hoppas, hoppas, hoppas) få sig en jädra snyting av tråden ovanför innan de lyckats ta sig igenom.
Iskruvning av isolatorer…
 Så här blev gappet efter åtgärd. Får se hur länge det fungerar… men tar de sig igenom det där utan att få elstöt, då är de banne mig utbrytarkungar…

Efter
 Är ändå underligt att Buddha inte lärde sig av han han faktiskt fick sig en redig snyting av tråden i måndagskväll. En sån där så att han sprang ynkligt pipandes till ytterdörren och sen satt där och tryckte ända tills jag var färdig ute och vi gick in. Han måtte ha ett förskräckligt dåligt minne… Ikväll när jag kom hem och han ville ut sen efter en stund igen, drog han direkt mot gappet men hejade sig när han hörde att matte nog inte riktigt tyckte att det där var en bra idé… får se hur det går vid nattrastningen.
Hugo däremot kommer mycket väl ihåg sina två snytingar han fick redan samma kväll, då, förra söndagen när vi fick ordning på elstängslet igen. Han stannar snällt hemma när de andra två åbäkena drar. När han är ensam, utan de där två andra uppviglarna, är han en så lugn och trevlig hund. 

This entry was posted in Byrackor, Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.