Fudge x 2

Efter en lång dag med trevligt besök i Magra på eftermiddagen kom jag och lilleman hem igen på kvällskvisten. Slängde i oss lite rester varpå tonåringen började tjata om den där nutellafudgen jag hade pratat om. Nu skickade jag honom att handla nutella igår så då fick det väl bli lite godisfix.

Så vi satte igång med nutellafudge. Tonåringen var faktiskt med en rätt lång stund innan han återgick till datorn igen. Tog en bra tag att koka ihop grunden men till slut blev det en kola av kulprovet. Hällde i smöret och rörde runt till en fin smet. Hällde i Nutellan och rörde runt till en fin smet. Hällde i ättiksspriten och först gick det nästan ihop till en fin smet men sen gick det av som vätska men resten var fortfarande en fin smet. Rörde som sjutton men fick inte in det där som separerade så hällde upp fudgen på bakplåtspapper för att svalna. Fudgen blev god men vad sjutton gjorde smeten så där för..?

IMG_6204[1] IMG_6205[1]

När jag ändå höll på med godisfix satte jag igång med Sunnekola också. Tänkte prova att göra fudge av den istället efter att jag såg ett tips om det. När jag hade hällt i de andra ingredienserna i kastrullen och bara skulle ha i kakaon upptäckte jag att kakaon var SLUT… fick bli improvisation. Kokade ihop övriga ingredienser, tog av kastrullen från plattan och rörde i fyra bitar fin mörk choklad med havssalt. Så vispade jag ett bra stund tills det kändes som att det räckte. Blev riktigt gott!

IMG_6202[1]

Nackdelen med att göra eget godis är att det lätt blir ont i magen av allt ätande sen…

This entry was posted in Glutenfritt and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.