Duktig idiot att sabba pelletsmatningen…

Skulle städa pelletsmagasinet från allt bös för att utesluta att det är därför brännaren stannar. Lånade en grovdammsugare av grannen. Skred så till verket i kväll. Matade på skruven för att få ut de kvarvarande pelletsen från magasinet. Började samtidigt dammsuga i magasinet för att skynda på lite. Bra tänkt… eller INTE!!! Lyckades på nåt jävla vänster få skruven att mata in dammsugarmunstycket och innan jag fått stopp på skruven så satt det där munstycket stenhårt fast. Kämpade hårt för att få loss det. Lyckades inte. Tvingade ut tonåringen för att assistera. Det lyckades inte. Fick vackert ringa och bekänna missödet till den stackars grannen som varit snäll att låna ut dammsugaren, att jag sabbat den och om han kunde vara snäll att komma och hjälpa till att få loss den. Med hjälp av vinkelslipen kom munstycket loss. Skruven hade blivit sned och fastnade i plaströret men efter vinkelslipen kapat nedre biten så snurrade den utan vidare missöden igen.  Matningen verkar i alla fall fungera även med en något förkortad skruv och nu brinner pannan för fullt igen. Pust…

Nej men Fialoppan då… som pappa skulle ha sagt. Tonåringen kör med att jag är efterbliven. Duktig idiot går jag för tillfället under för tillmäle till mig själv…

Nåja, har bett tusen gånger om ursäkt till grannen, sen är det bara att sucka över min dumhet och skratta åt eländet. Det kunde ha varit ännu värre… Det värsta är att jag gång på gång tänker att det här är nog inte bra men sen inte ändrar varpå det går åt helsike. Tänk om jag kunde följa den där första tanken någon gång…

Det var i alla fall en hel del bös både i skruven och i magasinet så trots eländet jag ställde till med så det blev i alla fall rensat på bös. Nu får det bli rensning under ordnade former under sommarhalvåret hädanefter.

IMG_6122[1] IMG_6124[1]

Apropå det där med pelletskvalitet så kan den sannerligen variera. Nu när jag kom ner till botten i magasinet syntes en blandning av den första pelletsen jag köpte från Laxå Pellets och den som jag köper nu från Stockhorvan. De som är alldeles mörka är från Laxå och de som bara är rent ljust pressat trä är från Stockhorvan. Det är en väldig skillnad…

IMG_6127[1]

Om inte annat så lär jag mig av mina misstag… 😉

This entry was posted in Panna and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.