Äntligen hemma efter två dagar på flygande fot

For iväg igår till Vasa, Finland, för att stå i montern på Vasa Energy Week idag. Gårdagens flygning får bli ett alldeles eget blogginlägg, men det tar jag en annan dag. Efter väl förrättat värv idag påbörjades i alla fall hemfärden med taxi till flygplasten i Vasa vid femtiden, lokal tid. En mycket trevlig taxiresa med lite guidad tur av chauffören. Han valde småvägarna istället för autostradan. Flyg Vasa till Helsingfors. På vägen ner i Helsingfors var det så bumpigt så att det nästan medförde dödsångest och ett lätt illamående… trots åksjukebanden. Nå väl, så nästa flyg som som tur var innebar en något större modell av flygplan vilket ger en betydligt bättre flygupplevelse för mig som lever i de åksjukas land. Landade något mindre bumpigt i Köpenhamn lyckligt och väl för att konstatera att neeeej, planet från Köpenhamn var en halvtimme försenat. Precis vad jag längtade efter när allt jag ville bara var att komma hem. Så, istället för att komma iväg 22.45 var det flyttat till 23.15. Det blev inga ytterligare förseningar utan det blev en kort tripp till Landvetter. Buss in till terminalen för att konstatera att två bagage var ute på egna äventyr. Det går bra nu… Som tur är var det utställningsmaterialet som var ute på egna äventyr. Chefen tog i alla fall hand om det och jag pös iväg till bilen. Betalade parkeringen med kortet på väg ut och lyckades som vanligt inte få ut något kvitto… vad sjutton gör jag för fel..?

Snöoväder av varierande allvarlig grad hela vägen hem. Skitväder att köra i rent ut sagt. På de tolv milen jag på ett ungefär hade att köra hem från Landvetter körde jag om en bil och några lastbilar. Blev omkörd av en bil… chefen så klart…. fast det dröjde till drygt halva vägen hem. För övrigt hade jag hela vägen för mig själv. Resterande delen av befolkningen hade vett att stanna hemma en snöovädersnatt som denna… Hemkomst strax före kl 2… många timmar blev det på resande fot.

Det har varit en lång dag. Nu ska jag försöka varva ner och komma i säng. Ska snart upp igen för att få iväg lilleman till skolan.

Godnatt!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.