Stormen Sven eskalerar

Körde hem tidigare från jobbet för att hinna fixa inför stormen Svens värsta härjningar börjar frampå kvällskvisten. Hästarna hade intagit blåsvädersposition redan då. Sen släppte jag över dem till maten lite tidigare så att de ska hinna äta innan de värsta byarna drar in. Då hoppas jag att de ställer sig lite skyddat någonstans. Är alltid så orolig när det friskar i, fy om de blir skadade. Även vid maten intog de stormposition. Det blåste så det var svårt att gå vid det här laget. Mötte upp lilleman på väg från skolbussen och drog med mig soptunnan för att ställa den i ladan. Det var intressant minsann… vi höll på att blåsa bort alla tre, lilleman, jag och soptunnan. Var dyngsur om vinteroverallen innan jag hade fixat klart ute. Den är varm och skön men verkligen inte speciellt vattentålig. Var blöt rätt igenom overallen på sina ställen.

Tycker det är lika otrevligt som vanligt när det stormar. Synnerligen otäckt om än fascinerande på något sätt…

IMG_6107[1]IMG_6109[1]

Statusrapport panna:

I natt hade den dött pannan. Startade om den och körde till jobbet i morse. Hade vaga förhoppningar om att den skulle rassla igång eftersom det blåste rätt friskt även i morse. Döm om min förvåning när den gick som tåget i värsta stormvädret här på eftermiddagen när jag kom hem och började kånka pelletssäckar. Då har vi i alla fall varmt ett tag till även om den dör nu. Verkar inte finnas någon logik alls i när den behagar brinna eller slockna den där brännaren.

This entry was posted in Islandshästar, Panna and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.