Kvällstjänst i rucklet

Hästarna hade trampat ner sista kvarten eller så av senaste hösilagebalen så det fick bli en leverans av ny bal ikväll. Det här går inte. Måste hitta på någon lösning så att hästarna inte kan förstöra så mycket av maten. Har fått tips om en foderring som kan kombineras med nät för att minska spill och sakta ner hur snabbt hästarna kan äta. Kanske en betongring kan fylla samma funktion till ett rimligare pris?

IMG_5991[1]

Fick bli en dust med spaden igen i pannlampans sken. Grävschakten över infartsvägen behövde läggas igen. Två oberoende källor tyckte att jag kunde lägga en bräda över slangen för att fördela en del av trycket när fordon passerar över. Så, först var det tvunget att gräva ner schakten lite djupare i svängen och när jag väl hade börjat gräva ur kom jag nog ett par meter innan jag gav upp. Fyllde upp till överkant av slangen och la sen ett par tryckta brädor över. Sen skulle jag försöka lägga igen helt. Det gick så där. De upplagda massorna var rätt kylslagna och inte speciellt lättarbetade. Blev en mycket hjälplig igenfyllning i väntan på lite blidväder för att göra färdigt. Det går åtminstone lite lättare att passera över med bil nu än i morse när jag skulle få ut hästtransporten…

Den där iphonen tar inte kalasbra bilder i mörker direkt…

IMG_5986[1] IMG_5989[1] IMG_5990[1]

Skulle fylla upp vatten till hästarna i hagen medan jag var ute och grävde. Satte på vattnet och det kom bara en liten ynklig stril eftersom det hade frusit i slangen. Nåja, lät det rinna på det där lilla fjöset för alltid fyller det lite tänkte jag och gick och grävde. Kom efter en bra stund ihåg det där vattnet… och se så fint jag hade vattnat hagen. Isen i slangen hade tydligen släppt. Då var det fullt i vattentunnorna i hagen igen…

IMG_5987[1] IMG_5988[1]

This entry was posted in Islandshästar, Renovering, Ruckel and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.