Är huvudet dumt får kroppen lida – Fille har ont

Var till veterinären i torsdags med Fille som var sliten och hade ont efter en natt på driven. I fredags försökte de dra igen men jag lyckades avstyra flyktförsöket. Så igår em när jag tvingade ut tonåringarna att hjälpa mig att bära in sista pallen pellets, var Buddha bra sugen på att springa en vända igen men vi vakade som hökar för att avstyra alla försök till flykt. När det sen var dags för en liten kvällspink före jag skulle slänga mig i soffan framför Let´s Dance tänkte jag att jag skulle vara förutseende och bara släppa ut dem en och en för att undvika att de drog iväg. Öppnade dörren för Fille och beordrade Buddha att bli kvar inne. Så gick Fille ut och ett tu tre så trängde sig Buddha förbi som ett jehu och gjorde sig hal som en ål så att jag inte lyckades få fatt i honom. Sen drog de med Buddha i täten och Fille som en svans efter som en jädra avlöning ut över åkern. Där stod jag arg som ett bi, gapandes och visslandes mig blå alldeles förgäves…

Klockan elva i förmiddags behagade de sig hem igen… bägge två rejält slitna. Buddha stapplandes som värsta stelbenta gubbstrutten och Fille haltandes illa.

Är så förbaskad så jag har lite svårt med medlidandet. Det finns flera ordspråk som passar här…
“Gammal man gör så gott han kan…” eller varför inte “Är huvudet dumt får kroppen lida…”

Fille var i alla fall inte sämre än att han haltade med ut och låg ute med oss när vi fikade i vårsolen. I altanhörnan var det faktiskt riktigt behagligt och det blossar allt lite om kinderna efter dosen solsken. Men han ser verkligen ut som en mager krake… vår anorektiskt lagda Fille.
Så har vi det där med konceptet knähund… Fille har helt missförstått det där med sin storlek. Vara nära matte, det är grejer det…

Det finns det uppenbarligen fler som tycker. Felix kom och klämde sig ner också. Blev lite trångt…

Så till det otrevligare. Fille har verkligen ont. Haltar illa. Går inte fler steg än han absolut måste. Ligger och smågnäller lite. Filles led på höger framben ser inte alls bra ut. Svullen som sjutton. Hade ett litet samtal med veterinären. I slutändan var det ändå bra att vi tog det där veterinärbesöket i torsdags i alla fall. Var samma veterinär som hade jouren idag. Har inte svullnaden gått ner ordentligt och han haltar mindre ordinerade veterinären ett besök imorgon. Kul,det är så billigt att hälsa på veterinärer på stora helger…

Så trots att han verkligen har sig själv att skylla är det nog lite synd om Fille trots allt…

This entry was posted in Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.