Mjölkchokladmousse

Såg ett recept på chokladmousse som såg så gott ut så jag tänkte jag skulle gjort det förra fredagen. Då blev det inget för jag hade ingen grädde hemma. Kom på att jag skulle göra det till efterrätt ikväll när vi har gäster. Modifierade receptet eftersom jag tycker det är så mycket godare med mjölkchoklad än mörk choklad. Sött är gott…

Recept mjölkchokladmousse

100 g mjölkchoklad (jag är väldigt förtjust i Marabous)

3 dl grädde

2 äggulor

Smält chokladen i vattenbad i en skål som rymmer hela moussen.

Vispa grädden, inte för hårt.

Vispa ner äggulorna i grädden.

Rör i hälften av grädd-äggröran i chokladen när den är helt smält.

Rör i resten.

Häll upp i portionsformar 4-6 beroende på hur stora portioner som önskas. Jag gjorde fem ikväll.

Ställ i kylen att stelna till lite.

IMG_5901[1]

Mmmm, sött och gott! Lilleman tyckte det var väldigt gott. För er som inte är så mycket för sött kan det tänkas bli för mycket… med hallon till blir det nog ännu godare. Får bli nästa gång fast undrar om jag inte ska göra på saltlakritschokladen då…

Originalreceptet görs på mörk choklad och med en smaktillsats av 1/2 dl kaffe eller pressa apelsin. Tack för inspirationen AnnBritt!

This entry was posted in Efterrätter, Glutenfritt, Mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.