Skadad ormvråk

I förrgår när jag plockade undan på gårdsplanen inför stormen såg jag i ögonvrån något stort och mörkt bakom ladan. Backade tillbaka igen och såg en rovfågel sitta där. Vi tittade på varandra en liten stund och sen hoppade den iväg. Tyckte att det såg ut som att den hade en skadad vinge. Igår med storm på ingång hade jag lite annat att tänka på men i eftermiddags gick jag bakom ladan för att se vad stormen ställt till med och kom ihåg den där fågeln. Där satt den. Som fullkomligt oduglig på fåglar tippar jag på att det är en ormvråk. När vi tittat på varandra en stund igen backade jag undan men hann notera när den flaxade och såg stressad ut att den hade en skadad vinge. Gick runt ladan och där satt den kvar.

IMG_5054[1] IMG_5056[1]

Ringde fågeljouren som skickade ut en lakej. Tyvärr var den för skadad med ett öppet vingbrott. Det fick bli en sista resa till veterinären. Sorgligt, men den behöver i alla fall inte svälta ihjäl här bakom min lada.

IMG_5058[1] IMG_5059[1]

Hur var det då med statusen efter stormen där på baksidan? Ett par träd som lutar betänkligt. Får försöka få till en fällning av dem innan de fäller ladan.

IMG_5051[1]

Allra värst gick det för solrosen… förhoppningsvis repar den sig så att den kan glädja mig ett tag i vas inne.

IMG_5057[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.