Det bästa med kommunalt vatten

är att det fortfarande finns vatten i kranen vid strömavbrott. Åtminstone än så länge…

Nu vågar jag mig nog snart ut för att kolla läget med hästar och egendom.

#h

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

14 Responses to Det bästa med kommunalt vatten

  1. Per Foreby says:

    Läste att här i stan var det problem med vattenförsörjningen på en del håll, men hos oss som har egen brunn flödar det. Så det kan vara precis tvärtom också. Dessutom, vi som har grävda brunnar kan ju alltid ta upp vatten med en spann om elen tryter.

  2. Erik Sedell says:

    Började mojna något?

  3. Vi blev alltid utan vatten när vi blev strömlösa. Har en grävd brunn men brunnslocket är då stort och tungt så jag orkar inte rubba det själv. Så inte hjälpte det… men nu har vi vatten. 🙂

  4. Har vågat mig ut för att kolla läget. Blåser än men inte så farligt längre. Elstängslet i övre hagen ligger ner bitvis så det blir stängsling igen imorgon. Tur jag har mina två gamla ston som inte går i närheten av eltråden även om den ligger ner så alla hästar är inräknade.

  5. Per Foreby says:

    Våra brunnslock är också rätt rejäla. Två grävda brunnar med en meters diameter. Järnspett nedstucket i jorden rubbar den första biten, sen kan man ta spjärn mot flänsen på betongröret och därefter kan man kasa av locket. Bara en betongring överst förresten, i övrigt är det gamla teglade brunnar (handstaplat tegel).

    Här blev det aldrig så värst mycket vind, gissar på några enstaka byar uppåt 30 m/s, och det blåste över för en bra stund sedan. Jag var ute en runda med ficklampan. Alla byggnader verkar intakta och träden verkar stå där de ska. Men det saknades en massa löv 🙂

  6. Ett redigt ställe ni har +Per Foreby!

    En björk lutade betänkligt bakom ladan men jag ville inte gå närmare och kika. Det blåser rätt bra än. Delar av ladans vindskivor har åkt som projektiler tvärs över gårdsplanen till buskaget på andra sidan. Tur där inte var någon i vägen…

  7. Per Foreby says:

    Förmodar att de vindskivorna i så fall ändå behövde bytas. Här har vi sån där 10+-lera så det ska rätt mycket till för att träd ska välta. De får nog vara sjuka i så fall. Men i städerna verkar träden välta lättare. Det är väl alla hårdgjorda ytor som gör att de inte får normala rötter. Eller så har inte kommunerna resurser att hålla koll på och ta ned sjuka träd.

  8. De behövde bytas för länge sedan…

  9. Per Foreby says:

    Så då blev blåsten mest en välbehövlig spark där bak 🙂

  10. Undrar jag om de blir bytta ändå. Den är väldigt hög den där ladugårdsgaveln. Att hyra en sån där lift är väl knappast speciellt billigt?

  11. Per Foreby says:

    En sele, ett rep och jobba uppifrån är ett billigare alternativ.

  12. Hehe, jag som är så höjdrädd… Det är ett eternittak. Känns som att det kommer gå sönder om jag ska klampa omkring på det. De är inte speciellt hållbara de där ladugårdstakseternitplattorna.

  13. Per Foreby says:

    Jag har eternit på ena halvan av logen och aluminium på andra. Eterniten håller bättre. Dessutom är det spont under.

  14. Tycker de är väldigt sköra de där plattorna men det kanske är hållbarare när de ligger på taket?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.