En riktig ridutmaning

Ridpass nummer fyra dag två med Steinbjörns Horsetrips.

När vi får lunch får hästarna får också hästana lunch i hagen.

På tur är det naturtoalett som gäller. Sämre utsikt på kissepausen kan man ha.

Nytt ridpass, ny tilldelad häst. Det blev Socki, en söt och stor skäck. Efter att ha glassat runt på bästa hästen Moldi på förmiddagen så blev eftermiddagspasset en riktig utmaning. En av de stora fördelarna med att åka på en sån här ridresa är möjligheten att få rida så många olika typer av hästar. Det är verkligen utvecklande. Jag fick verkligen jobba där på hästryggen.

Brukar alltid rida väldigt pigga hästar som håller täten men inte den här ridturen. Här blev det eftertruppen. Det är fascinerande att rida bak och se hela pärlbandet med hästar framför. Och jaga in dem som inte håller sig där de ska. Det är som att leka cowboy. Kul!

Först red vi uppför berget. Sen på nervägen passerade vi igenom en stor hästhage som huserade en hingst med ston. Då blev det till att trycka på flocken och rida hela vägen nerför berget i ett bra tempo för att undvika sammanblandning av flockar. Jag behövde verkligen inte frysa med tanke på arbetet på hästryggen, var allt bra mör när vi var framme vid nästa natthage. Det är tuff och otroligt rolig ridning det här!

This entry was posted in Island 2019, Islandshästar and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.