Konsten att få i en häst antibiotika

Så var det det där att få i Maja medicin med medicinspruta i munnen. Det gillar hon inte. Verkligen INTE! Försökte en stund med tricket att hålla sprutan i samma han som håller grimman. Då far handen runt likadant som grimman och det skulle kunna gå att få i medicinen om det nu inte var Maja som var i grimman. Hon tänker VERKLIGEN INTE låta någon trycka in medicin i munnen på henne.

Gav upp efter en stund och försökte mig på äppeltricket. Gröp ur ett äpple. Spruta in medicinen i äpplet, servera hästen äpplet och hästen äter snällt äpplet utan att fundera vidare på vad som finns i äpplet. Ha! Det gick hon inte på. Hon kom minsann ihåg detta fula trick från förra gången. Då gick det bra i början men ju fler gånger desto misstänksammare blev hon. Och nu, nu kom hon minsann ihåg. Efter en del övertalning lyckades jag i alla fall trycka i henne det där äpplet. I försöken att komma undan tryckte hon in matten i boxväggen så armen kom ordentligt i kläm mot ett boxdörrsfäste. Det är med livet som insats att få i den där hästen medicin. Det är mycket kraft i 700 kg häst. Hon fick åtminstone i sig det mesta av medicinen. Resten hade hon smetat ut över matten.

Så var det ännu en rond med kvällsmedicinen. Försökte först med munsprutan. Stört omöjligt. Fortsatte med äppeltricket. Nähä, det gick hon inte på. Som ett sista försök las äpplet med medicinen ner i hinken med belöningsgottiset. Då åt hon det..? Självmant. Jaha, taktiken inför morgondagens medicineringsdrabbning får bli att helt enkelt blanda ner antibiotikan i en redig portion gomat. Håll tummarna för att det går finfint!

This entry was posted in Hästar, Nordsvensk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.