Ett medicinberg till djuren

Hade veterinären här i måndags för att vaccinera hästar och hundar. Passade på att kolla upp lite annat smått och gott på djuren samtidigt. Fille och några av katterna har haft problem med sina öron. Bergthora hade symtom på PTID eller Cushings syndrom som det kallades förr. Fille, Tess och Simba hade mycket riktigt tecken på öronskabb. Bergthoras blodprov visade på PPID. För att försöka bli av med problemen med öronskabb fick det bli behandling av öronskabb på alla katter och alla hundar, dvs tio katter och tre hundar. Fästingbekämpning fick de på köpet. Bergthora kommer att få stå på medicinbehandling resten av livet. Idag hade apoteket så fått hem alla mediciner så de kunde hämtas ut, drygt 6ooo kr fattigare är matten nu. Vissa dagar är det mindre kul att ha djur men samtidigt så är de värda varenda krona så mycket de ger tillbaka i form av själavård.

De där tabletterna Bravecto till hundarna var supersmidiga. Varsin stor smaklig tuggtablett som hundarna snällt åt upp utan betänkligheter.

Två katter kvar att behandla när de behagar visa sig för matten. Resten är avklarade.

This entry was posted in Hundar, Islandshästar, Katter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.