Bilen på verkstan, ljuddämparröret av

Skulle hjälpa till att flytta ett par hästar och var på väg mot Ätran med hästtransporten på släp för att lasta hästarna. Vi poppade rätt friskt i bilen, jag och den yngste, när jag hörde nåt som lät konstigt. Det liksom klonkade. Stannade där mitt ute i skogen ovanför Okome och kollade vad det var. Ljuddämparen hängde och slängde ner i backen. Röret strax före ljuddämparen var av. Det var en motgång för mycket och ett kort bryt ihop var motiverat. Sen stannade en snäll medtrafikant på hemväg från golfrundan och räddade mig genom att provisoriskt hänga upp ljuddämparen igen med ett par gummistroppar jag hade i bilen. Bara att lämna återbud för hästtransporterandet. Körde hem för att lämna hästtransporten och vidare med bilen till verkstan med konstant oro för att klonkandet skulle återupptas. Den provisoriska lagningen höll som tur är hela vägen. Bilen blev kvar på verkstan.

Kom snabbt på två positiva saker med att bilen gick sönder just där:

  1. Tänk om den istället gått sönder med två hästar i transporten halvvägs mot deras nya hem.
  2. Mycket bättre att den gick sönder nu än när besiktningen kommer att banka på den före månadens slut.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.