Filmtips – Villebråd

Efter förra veckans fullständiga bottennapp med filmen 2001: A Space Odyssey som nog är bland de sämsta om inte rent av den allra sämsta film jag någonsin skådat är nu Falkenbergs Filmstudio förlåtna. Filmen igår, Villebråd, en polsk film var fullständigt lysande! När jag satte mig i biosalongen kollade jag upp vad det var för en film jag skulle se och fick genast smått ångest varpå jag ångrade mig gruvligt. Filmen var översållad med lysande recensioner men jämfördes med Fargo och Twin Peaks, dessutom polsk. Har inte vågat se varken Fargo eller Twin Peaks. Hur skulle det här gå..? Det var en alldeles underbar film. Vackra bilder, otäck men smart handling. En film om ond bråd död där jag lämnade biosalongen med ett nöjt leende över att det blev så bra. Det är en film som är svår att beskriva, den måste ses. Se den!

Den här filmen skulle jag ALDRIG, never ever, ha valt att se. Det är vid såna här tillfällen som en filmklubb fyller sin allra bästa funktion.

Tillbaka till 2001:A Space Odyssey. De 2 timmar och 25 minuter jag var tvungen att uthärda av en fullständigt obegriplig film och hur de olika delarna av filmen kopplade med varandra för att inte tala om den fullständiga syratrippen publiken bjöds på i slutet före filmen ÄNTLIGEN tog slut kompenserades av den fullständiga skrattexplosion som då följde. Skrattade verkligen så jag kiknade åt vad det nu var vi hade sett. 🙂

This entry was posted in Film and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.