Första ljumma vårkvällen i hagen

I går var det den första ljumma vårkvällen. Det är oerhört sällsynt med vindstilla här på slätten men vinden ven på annat håll för här var inte en vindpust. En helt ljuvlig kväll. Var ute och fyllde vatten till hästarna både i hagen och i stallet. Hundarna roade sig kungligt med vatten och hjälp av lilleman, se gårdagens post. Båda barnen var ute en stund vilket är rätt ovanligt. För det mesta hänger de över varsin apparat av något slag. Ingen hade liksom bråttom in igen.
Hängde i alla fall en stund i hagen. Känns som att det var länge sen jag ägnade tid åt hästarna. Skálda och Birkir hängde där med mig.
Skálda nyfiken i en strut men som ändå håller sig på sin kant och Birkir som bara vill bli gosad och kliad. Ingen av dem har haft grimma på förutom Birkir när han var iväg och blev kastrerad och några dagar efter. Gick in en vända i stallet och Skálda följde efter. Mutade henne där med havre för att ha åtminstone lite närkontakt med grimman även om den inte kom i närheten av att komma henne. Hon fick i alla fall nosat på den. Och den där havresmutten igår gjorde att hon följde efter in i stallet för en liten mutportion havre även idag. 
Birkir behöver inte någon anmodan att komma och gosa. Han kommer nästan direkt och kollar läget efter gos och kliande. I går mutade jag på honom en grimma med hjälp av en morot. Gick mycket smidigare än förväntat. 
Operation vänja unghästar är påbörjad. Ska bli mycket spännande att se hur det går… jag har egentligen ingen aning om hur jag borde göra. 

Birkir från Haargaard

Birkir från Haargaard

Birkir från Haargaard och Skálda från Haargaard
This entry was posted in Islandshästar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.