Ridpass 4 – Island 2018

Andra riddagen, fjärde ridpasset, med Steinbjörns Horsetrips. Det kalla, blöta och blåsiga regnvädret fortsatte även under eftermiddagens ridpass. Det märkte jag i och för sig knappt av för vilken trevlig häst jag fick, Bjössi. Så fort vi satte av satte Bjössi fart. Han hade brått. Väldigt brått. Han matade på i en underbar tölt och jag fick hålla in efter bästa förmåga. Det var ingen risk att jag behövde frysa för jag fick verkligen jobba i sadeln. Vi skulle ner från berget och det får gärna göras i ett lugnt tempo. Bjössi tyckte att det var en helt onödig sak det där att ta det lugnt. Jag tyckte något annat och han köpte inte riktigt det utan protester. Han skojade till det med en ordentlig stegring i vändningen när han äntligen skulle få sätta fart igen efter flera sekunders stillastående. Men så rolig han var att rida. På slutet när vi kommit ner från berget och skulle sista biten fram till dagens stopp visste hästarna så väl att där framme är vi klara och satte full fart. Har nog aldrig ridit så fort. Bjössi tänkte ÄNTLIGEN får jag springa. Och det gjorde han. Liksom alla andra hästarna. En riktigt rolig delsträcka. Det blev inte en enda bild på nervägen för det tillät inte Bjössi. Då hade vi varit nere från berget väldigt mycket snabbare än resten av flocken eller så hade hela flocken varit framme betydligt tidigare…

 

This entry was posted in Island 2018 and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.