Första ridpasset – Island 2018

Med spänd förväntan inväntades avfärd för resans första ridpass med Steinbjörns Horsetrips. Avresa från huset var först kl 12.30 eftersom första ridpasset skulle ridas delvis i havet och vi inväntade lågvatten. Det hann bli en runda i Hvammstangi för att shoppa isländskt ullgarn och lite smått och gott från lokala livsmedelsbutiken.

Efter en rätt lång bilresa ca 10 mil var vi framme vid hästarna. Det tar tid från det att vi anländer hästarna tills vi kommer iväg. Det är mycket som ska fixas med. Ca 90 hästar är det med på årets tur. Ungefär lika många som det har varit de tidigare två åren också. Vi är femton stycken turdeltagare förutom dem som jobbar med turerna. Ungefär hälften rider före lösflocken och andra hälften rider efter.  Det är en fantastisk upplevelse att rida med en lösflock på det här viset. Kan verkligen rekommendera det!

Första ridpasset blev en häftig upplevelse på Kathall med fullt ös medvetslös. Vi drog iväg från gården där hästarna stått i full fart. Ut i havsviken i full fart och vidare fram till platsen där vi stannade för pausen i full fart. Mina hästar hade dött efter fem minuter i det här tempot. De här hästarna de bara matar på. Makalösa! Det var inte läge att plocka fram kameran när vi red genom vattnet tyvärr så där blev inga bilder men några på de övriga sträckorna hanns med.

This entry was posted in Island 2018 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.