Fantastisk turridning på Hallandsåsen

Det blev en dag med turridning på Hallandsåsen. Ett helt fantastiskt väder. Underbar natur. Trevligt sällskap, vi var hela tolv ekipage. Gofika från Café Killeröd med utsikt över havet. Det kan nästan inte bli bättre än så här!

Eftersom inga av mina hästar är i kondition för en långtur turridning fick de bli hemma och jag hyrde mig en häst på plats, Adam. En bjässe till islandshäst. Adam kom med instruktionen: Ingen nybörjarhäst, använd inga skänklar, han kan få för sig att dra men han gör inget annat än springer i så fall. Satt upp och kände direkt att det här kan gå precis hur som helst. Han var rädd och orolig för allt. Så fort jag rörde skänklarna minsta millimeter mot hästen sköt han iväg framåt. När tempot ökade försökte han sticka. Flera gånger Vi hade några diskussioner om vem det var som bestämmer och även hästen blev överens om att det faktiskt var jag. Sedan blev han lugnare. Strax därpå skulle ett travstall passeras. Ett gäng hästar sprang runt i hagen precis bredvid den lilla grusvägen vi red på. Det var skitläskigt tyckte både min häst och den andra som var längst fram och backade. Jag hoppade av och visade som en god ledare vägen förbi det här läskiga. Det var för övrigt för väl, för jag gick in i en ståltrådshärva som låg på vägen. Det hade kunnat blivit fullkomlig panik om någon av hästarna klivit i ståltrådshärvan och den hade fastnat runt benen. Adam tackade för ledarskapet och lugnade sedan ner sig betydligt. Jag verkade vara någon att lita på. En helt annan häst blev det. Från stirrig till lugn. Riktigt trevlig och väldigt sällskaplig. Jag fick en ny kompis. Hela turen tog åtskilliga timmar. Hela 25 km avverkade vi. Adam var trött och jag var nöjd.

Det här var verkligen en bra uppvärmning inför sommarens Islandsresa och tack för en fantastisk dag ni som ordnade det så bra!

    

Bild: Gunilla Norrman

Bild: Yvonne Rask

Bild: Yvonne Rask

Bild: Bengt Andersson

Bild: Gunilla Norrman

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.