Det slog slint med dahliaknölar

Det kan vara så att det till slut har slagit slint. Kärringen har tappat greppet. Köpte på mig ännu fler dahliaknölar förutom dem jag övervintrat och planterat. Plockade på mig fem olika dahlior och slängde i vagnen när jag var och handlade för en dryg vecka sedan. Tog så tag i planterandet idag. Det visade sig inte bara vara fem dahlior. I tre av påsarna var det TRE dahliaknölar. Från fem förpackningar blev det alltså elva dahliaknölar att plantera för drivning. ELVA! Förutom de nio jag redan har. Var ska jag få plats med elva hinkar till där de kan få lite ljus..? Hinkarna är i alla fall inklädda och klara med hönsnät för att undvika så mycket nyfikna och lekfulla sabotörer till katter som möjligt.

Av de nio dahliorna som sattes på drivning för nio dagar sedan är alla utom en uppe och skådar ljus. Det är helt fantastiskt vilken växtkraft det är i dahlior. Och vilka vackra blommor som håller sig fina länge som snittblommor.

This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.