Glutenfria våfflor – recept

Glutenfria våfflor – recept

Ingredienser:

2 dl mandelmjöl (kan bytas ut eller blandas med t ex havremjöl, bovetemjöl)

2 tsk bakpulver

Salt, kanske 1/2 tsk

4 ägg

2 dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

Smör att smörja våffeljärnet med

Gör så här:

Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt ägg och grädde.

Låt gärna smeten stå och svälla.

Blanda försiktigt ner fiberhusken lite i taget. Annars klumpar den sig.

Smält lite smör i en kastrull. Smörj våffeljärnet, gärna mellan varje våffla för att de inte ska fastna.

Grädda i varmt våffeljärn.

 

Ingen bild för de försvann i ett rasande tempo med fyra sportlovslediga killar hemma så kameran hann aldrig fram…

This entry was posted in Efterrätter, Fika, Glutenfritt, Mat. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.