Brynt smörkola med flingsalt

VARNING! Det här receptet är förödande för karaktären… kolorna är farligt goda.

IMG_9427[1]

Ursprungsreceptet är från Ica´s tidning Buffé. Eftersom jag sällan gör som tillsagt, den här gången för att jag inte hade alla ingredienserna hemma, finns min variant på receptet längre ner.

IMG_9420[1]

Recept – Brynt smörkola med flingsalt, dubbel sats

Bryn 100 g smör i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt:

5 dl rörsocker

6 dl vispgrädde

3 dl ljus sirap

1 tsk salt

2 tsk matättika

Rör om och koka upp.

IMG_9419[1]

Koka på medelstark värme tills det är 125 grader C.

IMG_9422[1]

Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper.

Låt stelna.

Strö över flingsalt.

Skär upp och lägg i smörgåspapper.

IMG_9426[1]

Ät!

 

This entry was posted in Glutenfritt, Godis, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

1 Response to Brynt smörkola med flingsalt

  1. Pingback: Dikesgrävning i regnet | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] ← Löpning #72/2017 – Sist ut Brynt smörkola med flingsalt → […]