Maja har dåligt inflytande

Här flyttade in en stabil äldre herre i torsdags, tinkerkorsningen BonJovi.  Tänkte morgonen efter att jag skulle ut och provrida nytillskottet. Från att ha varit en stabil äldre herre hade Maja på mindre än ett dygn förvandlat honom till en hispig unghäst i sinnet. Eftersom han kändes orolig började jag med att gå iväg på en promenad. Maja sprang efter i hagen och ropade, kom hem till mig igen du döööööööör om du går, kom hem, kom hem. Så BonJovi tvärvände, brände sönder handen på mig med grimskaftet och sprang tillbaka till Maja där han lugnt stannade. Försökte en gång till, samma sak. Maja ropade och han tvärvände. Det är inte bra att träna in dåliga beteenden, så bytte taktik. Slängde mig upp barbacka och försökte från ryggen med grimma och grimskaft. Samma sak. Tvärvände och sprang tillbaka till Maja. Kände att det där skulle inte gå så ändrade taktik igen. Red helt enkelt grusvägen hemåt igen. Det var återigen att gå ifrån Maja vilket gick bra en bit, sedan vände han tillbaka till Maja igen. Envis som jag är så red jag hemåt igen. Då gick det och vi avslutade med stå stilla en stund och att han var duktig.

Maja är verkligen förtjust och glad över att BonJovi anslutit till flocken.  Hon passar honom hela tiden. Gud nåde om någon av de andra surkärringarna försöker sätta honom på plats. Då får de med Maja att göra.

BonJovi får några dagar att landa i det nya livet i en annan flock så får vi börja jobba sedan.

IMG_7541[1] IMG_7548[1] IMG_7552[1] IMG_7556[1]

 

 

This entry was posted in Hästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.