Maja var INTE sugen på att träna

När Audna fått kvällsdosen antibiotika tänkte jag träna med Maja en stund. Häromdagen gick det så bra med träningen men ikväll var Maja verkligen INTE sugen på att träna. Hon skulle INTE ha på sig någon grimma. Men matten är envisare så grimman kom på efter en stund. Hon var så där uppspelt så att sitta upp utan bistånd av någon som höll i Maja var det inte tal om. Även om jag hade på mig min nya fina säkerhetsväst, en Comperdell CROSS light, så var jag inte speciellt intresserad av att ramla av häst. Säkerhetsvästen var för övrigt väldigt skön att ha på. Jämfört med de gamla klumpiga stenhårda säkerhetsvästarna jag haft innan var den superduperbekväm. Den kanske till och med kommer att sitta på när jag rider framöver. Det fick bli träning från marken. Lite stanna, att gå runt, att stå vid stenarna och att hänga över ryggen. Hon drog några bock- och sparka bakutsprång vid träningen från marken så det kändes som ett vettigt beslut att köra bara markträning den här gången. Men hon försökte inte rymma när hon tyckte att det blev för jobbigt. Eller så tyckte hon inte att det blev för jobbigt, bara att hon inte hade lust.  Det är stora framsteg.

Frågan är vad det var som triggade henne ikväll. Att jag var ute och gav Audna antibiotika? För antibiotikasprutan, den är Maja verkligen INTE förtjust i. Skulle tro att det var det som startade hispan. Att de andra hästarna gick in när vi skulle träna gjorde nog inte saken bättre. Inte heller att det nog var en drös flygande insekter i farten.

IMG_5806[1] IMG_5812[1]

This entry was posted in Nordsvensk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.